Coneixeu el Premi #elmenjarnoesllença?

Des de l’any 2015 fins al 2019, la Fundació Espigoladors hem celebrat el Premi #elmenjarnoesllença.

El Premi és un certamen anual que té l’objectiu de fomentar la participació i el compromís d’infants i joves en la construcció de solucions que donin resposta a un repte global tal com les pèrdues i el malbaratament alimentari.

CATEGORIES

La categoria infantil consistia en la presentació d’un conte il·lustrat que reflexionés sobre les pèrdues i el malbaratament alimentari.

La categoria juvenil consistia en la presentació d’un vídeo que proposés solucions innovadores, creatives i d’aplicació local que donessin resposta a les pèrdues i el malbaratament alimentari.

UN JURAT DE LUXE

Cada any, per avaluar les propostes i fer d’altaveu de les idees d’infants i joves, la Fundació Espigoladors reunia un jurat de luxe.

Periodistes, il·lustradores, escriptores, Mestres, … i tot de persones amb un criteri excepcional per ajudar-nos a fer crèixer totes les propostes!

Us presentem algunes dels i les membres del jurat de la 5a edició del Premi #elmenjarnoesllença

"És inacceptable la destrucció del planeta a la qual ens condueix el consumisme. Hi teniu molt a fer per canviar bona part de les coses."

Arcadi Oliveres

Doctor en Ciències Econòmiques, implicat en ONG vinculades a temàtiques de Pau, desenvolupament i Drets Humans, i autor de llibres sobre les mateixes qüestions. Actual president de la Universitat de la Pau de Sant Cugat.

"Es pot viure en aquest món pensant només en un melic. Però és molt més interessant veure de què són capaços molts melics junts."

Natza Farré

Periodista i guionista. Treballa a la ràdio, a vegades a la tele, i escriu articles d’opinió. És l’autora del llibre Curs de feminisme per microones i voldria escriure més llibres.

"Intentem deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat."

Elisabet Serra

Apassionada del món dels nens i les nenes, il•lustra contes i fa tallers de dibuix i pintura a biblioteques, escoles i espais d’expressió plàstica. Les seves personetes s'escampen per contes, llibres, cartells i parets. @elielis.dibuixets

"De vosaltres depèn convertir el món en un lloc més just. Entre tots i totes ho podem aconseguir."

Elisenda Roca

Periodista, escriptora i directora teatral. Ha dirigit, produït i presentat programes de ràdio i televisió. En l’actualitat col•labora a la revista Descobrir, Gente Despierta de RNE, El Món a RAC 1 i Els Matins de TV3.

"Quan us diguin que sou el futur, digueu-los que també sou el present, i que per tant, no us esperareu a passar a l'acció per millorar aquest món!"

Txell Bonet

Llicenciada en comunicació audiovisual, fa més de 25 anys que participa, presenta i dirigeix programes de ràdio (Catalunya Radio, Rac1, IcatFm). Un dels més emblemàtics fou “Cabaret elèctric”, programa d’avantguarda artística i cultural, on eren presents temes com el cooperativisme, el decreixement, la gentrificació, i d’altres aspectes socials que qüestionaven el sistema.

"Tots/es som responsables. Tu i jo podem fer quelcom per millorar el món."

Olga Vallejo

Periodista especialitzada en temes d’educació i família. Col•labora en diversos mitjans i institucions. És autora del llibre Educant les criatures.La millor selecció de l'Ara Criatures" i #Proyectobombo. Diario digital de una embarazada".

Aquest any hem reconvertit el Premi i hem fet néixer el Challenge #elmenjarnoesllença! Un nou format que ens permetrà seguir treballant per l’aprofitament alimentari a través de nous reptes.

No us ho penseu més i feu-nos arribar les vostres propostes per construir un present més sostenible!

Organitza:

Centre de preferències de privadesa

Obligatòries

S'utilitzen per garantir el funcionament de la web, carregar el mapa de google i els formularis de contacte.

gdpr,

Advertising

Estadístiques

Ens ajuden a analitzar i millorar la interacció dels usuaris amb el nostre lloc web recopilant informació de forma anònima

GPA,

Other

Pin It on Pinterest