QUÈ SÓN LES PÈRDUES I EL MALBARATAMENT ALIMENTARI? 

1/3 dels aliments que es produeixen a escala global, es perden o es malbaraten al llarg de la cadena alimentària: des dels camps dels agricultors i agricultores, fins a la taula de casa vostra.

Això són 1.300.000 milions de tones d’aliments que es malbaraten cada any!

Les fruites i verdures es malbaraten per motius molt diferents. Alguns estan relacionats amb els mals hàbits i la mala planificació, d’altres amb els preus que es donen a fruites i verdures –que de vegades són més baixos que els costos de fer-les créixer i collir-les–, i d’altres amb criteris estètics: fruites i verdures amb formes imperfectes, però igual de bones i nutritives que les altres, queden al camp sense collir perquè els agricultors i agricultores no les poden comercialitzar.  

 

CONSEQÜÈNCIES AMBIENTALS DE LES PÈRDUES I EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

 

Les pèrdues i el malbaratament alimentari són un dels grans causants del canvi climàtic. Sabeu per què pot ser?

Cada vegada que un aliment es malbarata, converteix en residu tots els recursos que s’han utilitzat per fer-lo créixer: l’aigua, la terra i l’energia. Per a conrear una poma, per exemple, es necessiten 70 litres d’aigua!

Per tant, treballar per l’aprofitament alimentari és imprescindible per a construir un present més sostenible des del punt de vista ambiental.

DRET A UNA ALIMENTACIÓ DIGNA

El malbaratament alimentari és una problemàtica que es contradiu amb el dret que tots i totes tenim a gaudir d’una alimentació suficient i saludable que inclogui el consum de fruites i verdures fresques.

Descobriu què és l’alimentació saludable, equilibrada i digna fent un cop d’ull a aquest vídeo.

POBRESA I DESIGUALTATS SOCIALS

 

Ara bé, cal tenir en compte que són les situacions de pobresa i les desigualtats socials les responsables que hi hagi persones que no tinguin accés a una alimentació saludable. En cap cas ho és el malbaratament alimentari.

Si ets una educadora o educador, compartim amb tu tot un conjunt de material didàctic perquè pugueu tractar la temàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari a l’aula i a casa!

Organitza:

Centre de preferències de privadesa

Obligatòries

S'utilitzen per garantir el funcionament de la web, carregar el mapa de google i els formularis de contacte.

gdpr,

Advertising

Estadístiques

Ens ajuden a analitzar i millorar la interacció dels usuaris amb el nostre lloc web recopilant informació de forma anònima

GPA,

Other

Pin It on Pinterest