La cuina, un laboratori per l’aprofitament alimentari
La cuina, un laboratori per l’aprofitament alimentari! Us imagineu que una de les solucions al malbaratament alimentari pogués començar a casa nostra? Espigoladors considerem que totes les cuines d’arreu són petits laboratoris de prevenció i innovació per...
Medi ambient: el defensem avui i cada dia
A les aules, fomentem la cultura de l'aprofitament. Actuem pel medi ambient! A les aules d’escoles i instituts, les problemàtiques ambientals cada dia tenen més espai. Són temàtiques de vital importància que requereixen l’acció conjunta de la ciutadania, accions que...
Anant a les arrels per entendre i afrontar els desafiaments globals
"El menjar no es llença perquè..." Moltes hem crescut amb l’imperatiu “El menjar no es llença”. Sovint amb advertències com “acaba’t el plat, hi ha nens i nenes pobres que passen gana” o “t’ho has de menjar tot, perquè a l’Àfrica no tenen menjar”. Però...
Ecomontgròs, projectes ambientals fets pels i les alumnes de l’Institut Montgrós
Les ecodelegades i els ecodelegats Hi ha uns quants i unes quantes alumnes de l’Institut Montgrós de Sant Pere de Ribes que tenen un paper molt especial dins del centre, els ecoldelegats i les ecodelegades. Ells i elles són les encarregades de decidir,...
Tinc una idea i la vull vendre al món, una iniciativa de l’escola Pia Nostra Senyora
Un itinerari d'aprenentatge sobre pèrdues i malbaratament alimentari Un dels objectius més importants d’Espigoladors és la sensibilització envers la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Aquesta sensibilització passa per les jornades...
Servim-nos nosaltres mateixos i mateixes per reduir el malbaratament alimentari
"Escoles contra el malbaratament" i "Servim-nos com a casa": Dues iniciatives per reduir el malbaratament alimentari dels menjadors escolars Quan acaba l’hora de dinar, les brosses dels menjadors escolars queden plenes d’aliments. Gràcies al recent...