Tot va començar amb un tros de pa…

 

 

Despertar esperit crític envers la manera de consumir i sensibilitzar als infants en models més sostenibles és una tasca essencial si volem transformar realitats injustes. D’aquí neix el projecte Pesa i Pensa, una iniciativa impulsada per Campos Estela, amb l’objectiu que els nens i nenes siguin més conscients del menjar que es llença durant l’estona de menjador.

Després de detectar l’elevada quantitat de pa que es llença diàriament en aquests espais, es proposà que fossin els mateixos infants els que aprenguessin a regular les quantitats, així com a ser els actors principals del canvi. I com ho fan? Després de cada àpat, separen els residus generats, els pesen, els registren i analitzen les dades obtingudes. Un cop es coneixen les dades reals del que llencem és el moment que els infants prenen consciència de la quantitat de menjar que acaba a les escombraries dia a dia, així com de pensar solucions per combatre el malbaratament d’aquests aliments.

Els menjadors que han participat en aquesta iniciativa han aconseguit reduir el malbaratament alimentari un 35%, així com un 50% de residus… i més de 3.000 nens i nenes s’han involucrat com agents de canvi cap a una reducció del malbaratament alimentari!

Vols conèixer més detalladament aquest projecte? Descobreix-ho a http://www.pesaipensa.org

 

Organitza:

Pin It on Pinterest

Share This