Els nens i nenes del campus d’estiu de l’escola Aula s’han cordat el davantal per cuinar contra el malbaratament alimentari.

 

Durant el mes de juliol hem realitzat tallers de cuina d’aprofitament a l’escola, on hem après que amb les sobres de molts aliments podem fer plats deliciosos… només cal imaginació i ganes de cuinar! De les sobres d’una pastanaga i d’unes galetes esmicolades en poden sortir uns bombons ben especials; si a les restes d’uns cigrons li afegim verduretes i espècies tenim unes croquetes per llepar-se els dits; i les restes d’arròs bullit les hem convertit en boles d’arròs japoneses. I què podem fer per aprofitar una síndria o plàtans massa madurs? Un granissat ben fresc i saludable per passar els dies calorosos! Amb una mica d’imaginació, trobem receptes i combinacions boníssimes!!!

La cuina és un espai que ofereix moltes oportunitats educatives. A part de passar-s’ho d’allò més bé, els infants poden conèixer el valor dels aliments i de la cultura de l’aprofitament, alhora que aprendre hàbits alimentaris saludables, així com costums per no llençar res de res! Acompanyar als infants a aprofitar tots els aliments amb receptes ben creatives, originals, divertides i delicioses és una manera transformadora perquè puguin cridar ben fort que #elmenjarnoesllença!

 

 

Organitza:

Pin It on Pinterest

Share This