La cuina, un laboratori per l’aprofitament alimentari!

Us imagineu que una de les solucions al malbaratament alimentari pogués començar a casa nostra?

Espigoladors considerem que totes les cuines d’arreu són petits laboratoris de prevenció i innovació per l’aprofitament alimentari. Allà, les persones hi poden dur a terme mil i una accions per prevenir malbaratar aliments bons i nutritius. I és que, el poder de les petites accions és molt fort, hi esteu d’acord? A Espigoladors volem sensibilitzar totes les persones perquè passin a l’acció per l’aprofitament alimentari. Així, sumant les petites accions de totes i tots, aconseguirem construir un gran canvi que camini cap a la sostenibilitat ambiental i la justícia social. Ara bé, alhora, també treballem per implicar altres agents col·lectius i públics, que ens hauran de donar un cop de mà si volem construir un nou present.

Si us pregunteu per què us animem a dur a terme accions a casa vostra, cal que sapigueu que a Catalunya el 58% del malbaratament alimentari es produeix en aquest espai. Això representa més de la meitat dels aliments que es perden; una bona xifra, no creieu? Ens ho explica l’Agència de Residus de Catalunya en un estudi que va fer l’any 2011.

Doncs bé, si teniu ganes de passar a l’acció i reduir el malbaratament alimentari que es produeix a casa vostra…no us perdeu aquests vídeos que hem fet en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

Us passa que a vegades teniu sobres de cigrons, arròs i verdura a la nevera? Seguiu aquesta recepta per transformar-les en croquetes delicioses!

 

I sabeu quin és el millor remei per evitar que els aliments es facin malbé una vegada els tenim a casa? Conservar cada aliment amb les condicions que més li escauen. Mireu com hem de posar les fruites i verdures a la nevera….

 

 

Les receptes d’aprofitament i els consells per a conservar millor els aliments són només algunes de les accions que poden dur a terme en el nostre dia a dia. Si obrim bé els ulls i observem el nostre voltant, podrem crear noves solucions innovadores per reduir el malbaratament alimentari, un gran repte que afecta a totes les persones.

Amb el coneixement del passat i la innovació del futur, avancem gràcies a la força del present per donar a la cuina l’espai i el temps que es mereix. D’aquesta manera retornarem el valor als aliments i passarem a l’acció per l’aprofitament alimentari!, Inspirem-nos, comencem a mirar les restes de menjar amb uns altres ulls i gaudim de la cuina tot transformant el món des de casa nostra.

“Mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas, puede cambiar el mundo” Eduardo Galeano.

Organitza:

Centre de preferències de privadesa

Obligatòries

S'utilitzen per garantir el funcionament de la web, carregar el mapa de google i els formularis de contacte.

gdpr,

Advertising

Estadístiques

Ens ajuden a analitzar i millorar la interacció dels usuaris amb el nostre lloc web recopilant informació de forma anònima

GPA,

Other

Pin It on Pinterest

Share This