Aquest darrer curs hem posat en marxa el projecte Aprenentatge Servei Som part de la solució al malbaratament alimentari a dos instituts de Barcelona. 

 

El projecte neix de la idea que si volem actuar davant grans injustícies globals, cal identificar com es desenvolupen en l’entorn més proper i com les podem transformar des de la nostra quotidianitat. Així, hem portat el malbaratament alimentari a les aules de l’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Vila de Gràcia i de 2n d’Animació Sociocultural i Turística de l’INS Ferran Tallada, per descobrir quina n’és la situació als seus barris i cercar solucions creatives per fer-hi front d’una manera col·lectiva, participativa i compromesa.

Després de fer una diagnosi del malbaratament al barri, els i les joves han ideat i implementat els seus projectes comunitaris per tal de sensibilitzar als veïns/es sobre aquesta problemàtica, amb la col·laboració d’altres actors del barri. En el cas de l’INS Vila de Gràcia, els serveis ideats i dissenyats pels mateixos joves han estat: la creació de receptes d’aprofitament de pa sec amb la  col·laboració de forns i pastisseries, el disseny de posa-gots amb missatges de sensibilització amb la col·laboració de bars i restaurants i la realització d’un vídeo de sensibilització per fer arribar a les famílies amb l’objectiu de reduir el malbaratament a les llars. A l’INS Ferran Tallada, s’ha realitzat un mural col·lectiu al Mercat del Carmel i s’ha creat un Punt d’Informació Alimentari.

Els i les joves han sigut les protagonistes de tot aquest procés de descoberta, ideació, implementació i execució dels seus serveis comunitaris. Voleu veure com ha estat? T’ho expliquem en aquests vídeos!

INS Vila de Gràcia: https://www.youtube.com/watch?v=TZY1mlfIYNI

INS Ferran Tallada: https://www.youtube.com/watch?v=m1GWvw7mg4U&t=2s

Si volem que la joventut s’impliqui, és necessari impulsar accions i projectes que els permetin participar de la realitat que els envolta i empoderar-los a través del foment d’un rol actiu davant els reptes que volem transformar. T’hi apuntes?

 

 

Organitza:

Pin It on Pinterest

Share This